Невен / Calendula Officinalis

Помага в сънищата за свързване с мъдроста

  • Народна медицина и Невен ще: Осигури защита, Прогони нежелани енергии, Осъществи сънищата.
  • Растението често се свързва с Богородица. Засажда се околко нейни статуи или портрети, понеже цветчетата символично представляват душеният лъчезарен блясък на Богородица. Невена е многогодишно перенно което цъфти през цялото лято и цветчетата имат силен мирис.
  • Как се извличат свойствата: Използва се да привлече позитивна енергия около дома, заседете го околко него. Ще го изпълнят с любов и смях. Ако усещате негативно присъствие изсушете цветчетата и ги гложете на сухо и тъмно място. Да изсушите невен трябва да използвате игла и конец като зашиете цветчетата едно за друго. Зашити ги окачете на топло и сухо място за някоко седмици докато не станат сухи. Ако искате да запазите цвета им докато са сухи ги оставете някъде на сянка.
    Ако добавите цветчетата към ваната казват, че ще привличете уважение и почит.
    Ако имате лоши сънища вечер. Разхвърлете цветчета около и под леглото си, така ще ви пази от тях и ще вкара мъдроста от сънищата през вас докато спите. Сложете и във възглавницата си. Преди да заспите се фокусирайте върху новата реалност която искате да създадете с тях.
  • Народна медицина и Невен: Използва се за третиране на хронични язви и разширени вени. Търкайки цветчето на Невен върху ухапвания от пчели или оси, ще редуцира подуването и болежа.
    Смеска от невен и пчелен восък третира навяхвания и изкълчвания.
    Изварете цветчетата на Невен и след това ги прецедете за да направите успокояваща вода за парения и щипания на очите след като се охлади.
    Повече информация - https://en.wikipedia.org/wiki/Marigold
    Обратно към категории