Орех / Juglans nigra

Помага да се докоснеш до подаръкът от майката земя

  • Народна медицина в Черен Орех ще: Повиши плодовитостта, помагне да останете на пътя си, засили ума и умствените способности.
  • Черен Орех е дърво което расте доста високо. Стига до 20м. - 30м., ако не се подрязва и гледа като овощна култура. Това дърво има огромна разперваща се корона, перфектна сянка и също така огромен масивен ствол. Някой орехови дървета са били измервани със стволове до 15м.. Има такива екземпляри във Франция, които са на повече от 300г.. Ореха ще започне да плододава когато навърши 10г. и плодовете узряват около септември. Това дърво е представено на Европейският континент от Персия, но сега са често срещани навсякъде в Северното Полукълбо.
  • Как се извличат свойствата: Ако имате нужда да останете на вашият духовен път, купете си есенция от черен орех и я използвайте в лампа на Вашият олтар. Това ще освети пътят Ви и помогне да не се клоните от пътя, а да останете в него.
    Ако имате трудности да предриемете трудно решение, сложете орех във всяка ръка и попитайте за правилният съвет към вашият дух, той ще Ви насочи към правилната ръка.
    Когато имате изпит или някакъв тест, носете орех с вас, за да подобрите оценката си.
    Сложете орех под леглото си, това би трябвало да засили плодовитостта.
  • Народна медицина в Черен Орех: Кората и листата на ореха се използват за лекуването на кожни инфекции и проблеми, главно херпеси и екземи. Чай направен от кората ще помогне в лекуването на кожни дупки, пори и инфекции. Плодът преди да бъде зрял, може да бъде комбиниран с оцет за да се направи сироп за гаргара, която ще излекува дупки и инфкеции в гърлото и устата.
    Повече информация - https://en.wikipedia.org/wiki/Juglans_nigra
    Обратно към категории