Целина / Apium Graveolens

Помага за спокоен сън

  • Народна медицина в Целина ще: Помогне да спите, засили концетрацията, увеличи психическото съзнание.
  • Целина от латински се превежда - силна миризма. Култвира се в Средиземноморският регион от около 400г.. И самото растение и семената се използват в готварството. Целината, лукът и чушките са "Светата Тройца" в кухнята за супи, яхнии, както и кремове в Франция.
  • Как се извличат свойствата: Ако страдате от безсъние, сложете във възглавницата вързоп или директно семена от целина, това ще успокои сънят Ви и ще засили умствената бдителност препз деня. Дъвчейки семената през деня засилва концентрацията.
    За да засилите психичните си съзнания изгорете семена заедно с тамян в затворено помещение. За да привикате вашите душевни пазители, поставете корен от целина на олтара си. Ядейки стъблата на растението ще засилите Вашата сексуална потентност.
  • Народна медицина в Целина: Семената на целина се събират след втората и година. Те се използват в хомеопатични лекарства да детоксикират и пречистят тялото. Семената са също така храносмилателен стимулант. Потопени семена в бадемово олио се използват за ставни болки, както и за артрит и подагра, като се разтрива с тях където е засегнато тялото. Коренът е уникален дюретик и може да се изяжда да прочисти инфекции на пикочните пътища и да третира тревога и безпокойство.
    Повече информация - https://en.wikipedia.org/wiki/Celery
    Обратно към категории