Дъб / Quercus

Помага за манифестация на духа

  • Народна медицина и Дъб ще: Привлече пари, донесе късмет, помогне за добро здраве.
  • Дъбът е широко разпространен из Европа и Северна Америка. Има голямо символично значение за Англия и е едно от главните дървета на острова. Представлява високо великолепно дърво, и неговите плодове - жълъдите, са били широко използвани като източник на храна за хора и животни през вековете. Битуват изключително дълго, около 400г.. Размера им достига до 20-30м. Дъбовете са били много свещени за друидите. Символично също така това е било за тях дървото на живота.
  • Как се извличат свойствата: Закачайки клонка, счупена от удар на светкавица се казва, че е медальон с огромен късмет. Ще предпазва дома от светкавици, осигури изобилие и прогони болести и страдания. Носейки жълъд в джоба ще се защитите от вреди и зло. Оставяйки жълъд на олтара си или около къщата ще покани проникновения и защита от предците.
  • Народна медицина и Дъб: Кората на дъбът широко се използва срещу диария, особено срещу хронична диярия и дизентерия. Прави се чай от две чаени лъжички настъргана кора сварена в джезве и с редукция на половина на общото количество вода, това ще помогне и на възпалено гърло, както и излекува кървящи венци когато се прилага често.
    Повече информация - https://en.wikipedia.org/wiki/Quercus_rubra
    Обратно към категории