Мирта / Myrtus Communis

Прави живота вълнуващ

  • Народна медицина и Мирта ще: Поднови любовта и страстта, запази младоста, привлече изобилие в живота.
  • Мирта е вечнозелен храст, който произлиза от Южна Европа и Северна Африка. Листата са изключително ароматни. Съцветието изглежда като звезда и притежава пет венчелистчета. Обикновено те са бели и след преминаване на летният сезон се превръщат в дълбоко сини, почти черни плодчета, като тези на боровинката. Плодчетата имат семенца които се пренасят и самозасяват с помоща на птиците.
  • Как се извличат свойствата: Мирта се е използвала в Гръцките храмове и Еврейските синагоги като аромат за кадене. Казват ,че носи късмет младоженката да носи мирта повреме на сватбата си. Това ще подсили плодородността на младоженката.
    Взимайки си вана с чай направен от листа на изсушена мирта ще Ви изпълни с спокойствие и благосъстояние. За да направите чая добавете три супени лъжици с изсушена мирта към три чаши вода. Затоплете на огън за 10м. да се отделят съставките, прецедете и добавете към ваната.
    За да благословите дома и опазите от лоши мисли засадете мирта в саксия и я вкарайте в дома Ви.
    Носейки дървесина от мирта в талисман, ще подсили младоста и придаде младежки вид. Също така е перфектен подсилвател за любовни амулети.
  • Народна медицина и Мирта: Чай направен от листата на мирта помага с инфекции на пикочните пътища, бронхиална конгестия и проблеми със синусите. Помага и срещу суха кашлица. Може да се използва за промиване на проблемни зони със силни сърбежи. Използвайки я като вода за уста помага за справянето на инфекции на венците. Измивайки лицето два пъти на ден с чай от мирта ще помогне срещу акне.
    Повече информация - https://en.wikipedia.org/wiki/Myrtus
    Обратно към категории